Bodega Vetas (Arriate)

Juan Manuel Vetas is de man achter de gelijknamige bodega en naamgever van de wijn. De oorsprong van deze heerlijke Vetas-wijnen van zijn hand ligt in zijn verhuizing naar Médoc (Bordeaux) om daar het vak van wijnmaken te leren.

Toen hij eenmaal kennis en ervaring had opgedaan in Frankrijk is Vetas begin jaren negentig van de vorige eeuw teruggekeerd naar Arriate in de omgeving van Ronda in Zuid-Spanje. Daar is hij begonnen met op de eerste hectare zijn favoriete druif Petit Verdot te verbouwen. Naderhand kwamen daar Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc bij.

De wijnmakerij Vetas is ontstaan in 1999 en is een klein familiebedrijf dat fantastische natuurlijke wijnen produceert. De druiven gedijen heel goed bij het klimaat dat de omgeving van Ronda biedt: warme dagen en koele nachten door de hoogte waarop de wijngaard ligt (700 meter). Dat in combinatie met de beschutting die de omringende bergen bieden samen met de verkoelende zeewind die daartussen door waait. De bodem is van klei en leisteen. Er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en de wijn wordt niet gefilterd; in plaats daarvan laten ze de wijn om de paar maanden uit de vaten lopen, maken de vaten schoon en wordt de wijn weer teruggedaan in de schoongemaakte vaten. Een zeer tijdrovend proces, maar het resultaat mag er zijn. De druiven, het klimaat, de bodem en toewijding van de wijnmaker (lees: het terroir) proef je terug in hun wijn.

Junior Vetas 2016

Bodega Vetas – Junior 2016

Heerlijke en gloedvolle jonge natuurwijn. Haast onstuimige rode wijn met mooie zuren en drogend in de afdronk. De wijn heeft zes tot tien maanden op hout gerijpt waarna nog twee jaren op de fles. De pure smaken van het donkere fruit zijn mooi bewaard gebleven door het uitblijven van filtering van de wijn. Ook het achterwege blijven van het gebruik van bestrijdingsmiddelen heeft bijgedragen aan een jonge natuurwijn die fris is, maar ook karakter heeft. Houdt u van een spannend glas met de natuurlijke smaak van zwart fruit, kruiden en eikenhout, dan moet u deze beslist proberen!

ONZE PRIJS
€14,50

PRODUCENT
Bodega Vetas

SMAAKTYPE
Blauwe pruim, zwarte bes, eikenhout, kaneel en vanille

ALCOHOL
13%

DRUIVENRAS
Petit Verdot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon

REGIO/STREEK
D.O. Sierras de Malaga

LAND
Spanje

OOGST
2016