Bodegas Dimobe (Moclinejo)

Bodegas Dimobe is een familiebedrijf sinds 1927 bedreven in het maken van prachtige wijnen. Het bedrijf wordt tegenwoordig gemanaged door de tweede generatie, de wijnmakers zijn van de derde generatie en de vierde en jongste generatie holt achter elkaar aan door de wijngaarden.

Oorspronkelijk vond dit maken van wijn plaats in Moclinejo, ten oosten van Malaga in het Axarquia-gebergte. Daar werden en worden voornamelijk de voor die streek bekende Moscateldruiven verbouwd, die vooral worden gebruikt om zoete wijn van te maken. In hun wijngaarden in Ronda wordt vooral druiven als Petit Verdot en Syrah verbouwd; deze druiven soorten kunnen prima tegen de warme en lange zomers, maar worden ook geholpen door de hoogte waarop Ronda ligt (700 meter) en bijbehorende koele nachten alsmede de beschutting van de omringende bergen.

Het bedrijf verbouwt niet alleen zelf maar ondersteunt ook veel omliggende boeren door hun druiven voor een eerlijke prijs te kopen en te verwerken. Daar waar het grootste deel van hun productie de zoete wijn betreft, maken ze bij Bodegas Dimobe ook heerlijke rode wijnen. Dat kan ook bijna niet anders als men bedenkt dat veel van hun wijnstokken zijn geplant bij de oprichting van de wijnmakerij en in de jaren erna. De kwantiteit van deze stokken is vanzelfsprekend gering maar de kwaliteit, mede door de geringe neerslag waardoor de wortels hard moeten werken om druiven te produceren en de bodem die van leisteen is, is dan ook heel hoog. En dat proef je!

Bodegas Dimobe – Finca la Indana

Deze wijn van louter Petit Verdot druiven heeft gerijpt op Franse en Amerikaanse eiken vaten. Het levert een prachtige geur op van bloemen, rood en zwart fruit en minerale tonen. Je proeft zwarte bessenjam, mineraal, kruiden en zoethout. Een intense en brede smaak, die door mooie zuren perfect in balans wordt gehouden.

ONZE PRIJS
€15,95

PRODUCENT
Bodegas Dimobe

SMAAKTYPE
Zwarte bessen, bramen, zoethout en grafiet

DRUIVENRAS
Petit Verdot

REGIO/STREEK
D.O. Sierras de Malaga

LAND
Spanje

OOGST
2012

Bodegas Dimobe – El Lagar de Cabrera Crianza

Op houtgerijpte elegante wijn. Een blend van Syrah en Petit Verdot druiven die een volle krachtige rode wijn opleveren. Deze frisse wijn heeft tonen van zwart fruit, vanille, kokos en hinten van chocola. Past goed bij stevige gerechten of gewoon als borrel, met mooie afdronk.

ONZE PRIJS
€12,95

PRODUCENT
Bodegas Dimobe

SMAAKTYPE
Zwart fruit, vanille, chocola

DRUIVENRAS
Syrah en Petit Verdot

REGIO/STREEK
D.O. Sierras de Malaga

LAND
Spanje

OOGST
2015

Bodegas Dimobe – El Lagar de Cabrera Tinto

Lekkere fruitige wijn, zonder houtrijping. Druif is Syrah die groeit op 700 meter hoogte op leistenen bodem. Tonen van kersen, zwart, rijp fruit en zoethout. Een krachtige, ongecompliceerde en smaakvolle wijn.

ONZE PRIJS
€9,50

PRODUCENT
Bodegas Dimobe

SMAAKTYPE
Rood en zwart fruit en zoethout

DRUIVENRAS
Syrah

REGIO/STREEK
D.O. Sierras de Malaga

LAND
Spanje

OOGST
2018