Bodega Vetas

Bodega Vetas (Arriate)

Juan Manuel Vetas is de man achter de gelijknamige bodega en naamgever van de wijn. De oorsprong van deze heerlijke Vetas-wijnen van zijn hand ligt in zijn verhuizing naar Médoc (Bordeaux) om daar het vak van wijnmaken te leren.

Toen hij eenmaal kennis en ervaring had opgedaan in Frankrijk is Vetas begin jaren negentig van de vorige eeuw teruggekeerd naar Arriate in de omgeving van Ronda in Zuid-Spanje. Daar is hij begonnen met op de eerste hectare zijn favoriete druif Petit Verdot te verbouwen. Naderhand kwamen daar Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc bij.

De wijnmakerij Vetas is ontstaan in 1999 en is een klein familiebedrijf dat fantastische natuurlijke wijnen produceert. De druiven gedijen heel goed bij het klimaat dat de omgeving van Ronda biedt: warme dagen en koele nachten door de hoogte waarop de wijngaard ligt (700 meter). Dat in combinatie met de beschutting die de omringende bergen bieden samen met de verkoelende zeewind die daartussen door waait. De bodem is van klei en leisteen. Er worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en de wijn wordt niet gefilterd; in plaats daarvan laten ze de wijn om de paar maanden uit de vaten lopen, maken de vaten schoon en wordt de wijn weer teruggedaan in de schoongemaakte vaten. Een zeer tijdrovend proces, maar het resultaat mag er zijn. De druiven, het klimaat, de bodem en toewijding van de wijnmaker (lees: het terroir) proef je terug in hun wijn.

Bodega Vetas – Petit Verdot

Het paradepaardje van deze bodega is de Petit Verdot. Druiven afkomstig van eind vorige eeuw aangeplante wijnstokken. Leistenen en kleibodem. Een fantastische wijn die perfect in balans is. Volle body en lange afdronk. De ervaring, toewijding, liefde en alles wat dit wijnhuis te bieden heeft zit in deze fles.

ONZE PRIJS
€37,95

PRODUCENT
Bodega Vetas

SMAAKTYPE
Donkerrood fruit, balsamico, mint, vanille en ceder

DRUIVENRAS
Petit Verdot

REGIO/STREEK
D.O. Sierras de Malaga

LAND
Spanje

OOGST
2011

Bodega Vetas – Rose

Deze rose is afkomstig uit de streek rondom Ronda. Druiven van eind vorige eeuw aangeplante wijnstokken. Leistenen en kleibodem. Een prachtig natuurlijk gekleurde en fruitige wijn, die verrassend stevig is. Mooie lange afdronk. Lekkere wijn die, anders dan andere roses niet alleen als borrel gedronken kan worden, maar ook prima overeind blijft bij eten als vlees, vis en kruidige gerechten. Kan prima even liggen.

ONZE PRIJS
€13,95

PRODUCENT
Bodega Vetas

SMAAKTYPE
Rood fruit (aardbei, kers, framboos), zoethout en viooltjes

DRUIVENRAS
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot

REGIO/STREEK
D.O. Sierras de Malaga

LAND
Spanje

OOGST
2018