Dimobe

Bodegas Dimobe

Bodegas Dimobe (Moclinejo)

Bodegas Dimobe is een familiebedrijf sinds 1927 bedreven in het maken van prachtige wijnen. Het bedrijf wordt tegenwoordig gemanaged door de tweede generatie, de wijnmakers zijn van de derde generatie en de vierde en jongste generatie holt achter elkaar aan door de wijngaarden.

Oorspronkelijk vond dit maken van wijn plaats in Moclinejo, ten oosten van Malaga in het Axarquia-gebergte. Daar werden en worden voornamelijk de voor die streek bekende Moscateldruiven verbouwd, die vooral worden gebruikt om zoete wijn van te maken. In hun wijngaarden in Ronda wordt vooral druiven als Petit Verdot en Syrah verbouwd; deze druiven soorten kunnen prima tegen de warme en lange zomers, maar worden ook geholpen door de hoogte waarop Ronda ligt (700 meter) en bijbehorende koele nachten alsmede de beschutting van de omringende bergen.

Het bedrijf verbouwt niet alleen zelf maar ondersteunt ook veel omliggende boeren door hun druiven voor een eerlijke prijs te kopen en te verwerken. Daar waar het grootste deel van hun productie de zoete wijn betreft, maken ze bij Bodegas Dimobe ook heerlijke rode wijnen. Dat kan ook bijna niet anders als men bedenkt dat veel van hun wijnstokken zijn geplant bij de oprichting van de wijnmakerij en in de jaren erna. De kwantiteit van deze stokken is vanzelfsprekend gering maar de kwaliteit, mede door de geringe neerslag waardoor de wortels hard moeten werken om druiven te produceren en de bodem die van leisteen is, is dan ook heel hoog. En dat proef je!

Finca la Indiana

Bodegas Dimobe – Finca la Indana

Deze wijn van louter Petit Verdot druiven heeft gerijpt op Franse en Amerikaanse eiken vaten. Het levert een prachtige geur op van bloemen, rood en zwart fruit en minerale tonen. Je proeft zwarte bessenjam, mineraal, kruiden en zoethout. Een intense en brede smaak, die door mooie zuren perfect in balans wordt gehouden.

ONZE PRIJS
€15,95

PRODUCENT
Bodegas Dimobe

SMAAKTYPE
Zwarte bessen, bramen, zoethout en grafiet

ALCOHOL
14%

DRUIVENRAS
Petit Verdot

REGIO/STREEK
D.O. Sierras de Malaga

LAND
Spanje

OOGST
2012

El Lagar de Cabrera Crianza

Bodegas Dimobe – El Lagar de Cabrera Crianza

Op houtgerijpte elegante wijn. Een blend van Syrah en Petit Verdot druiven die een volle krachtige rode wijn opleveren. Deze frisse wijn heeft tonen van zwart fruit, vanille, kokos en hinten van chocola. Past goed bij stevige gerechten of gewoon als borrel, met mooie afdronk.

ONZE PRIJS
€13,50

PRODUCENT
Bodegas Dimobe

SMAAKTYPE
Zwart fruit, vanille, chocola

ALCOHOL
14%

DRUIVENRAS
Syrah en Petit Verdot

REGIO/STREEK
D.O. Sierras de Malaga

LAND
Spanje

OOGST
2017

El Lagar de Cabrera Blanco

Bodegas Dimobe – El Lagar de Cabrera Blanco

Heel lekkere, droge witte wijn van Moscatel druiven. De oude wijnstokken in het Axarquiagebergte zorgen voor smaakvolle druiven die door de hoge ligging goed kunnen rijpen. Hij ruikt lichtzoet naar ananas, papaya en vijgen, maar is verrassend droog en knisperend fris in de mond en heeft ook hinten van biscuit en balsamico. De wijn is niet op hout gerijpt en heeft dus louter pure smaken. Prachtig glas met gemiddelde zuren en een mooie lengte. Uitstekende wijn voor aantrekkelijke prijs.

ONZE PRIJS
€10,50

PRODUCENT
Bodegas Dimobe

SMAAKTYPE
Frisse, droge witte wijn met aroma’s van tropisch fruit, biscuit en balsamico

ALCOHOL
13%

DRUIVENRAS
Moscatel

REGIO/STREEK
D.O. Sierras de Malaga

LAND
Spanje

OOGST
2019