Sedella Vinos (Sedella)

In het Axarquia-gebergte ten oosten van Malaga ligt een klein dorpje genaamd Sedella. Dit afgelegen pueblo blanco met enkele honderden inwoners biedt de perfecte plek voor ongelofelijk lekkere wijn.

Ervaren wijnmaker Lauren Rosillo, chef bij wijnhuizen in Rioja, Rueda en La Mancha, besloot ruim tien jaar geleden om eigen wijn te ontwikkelen van hoogstaande kwaliteit. Dit persoonlijke project levert drie bijzondere wijnen op die middels een combinatie van moderne en ouderwetse technieken worden gemaakt.

Op de steile hellingen op 800 meter hoogte groeien wijnstokken van de Romé druif, Garnacha en andere inheemse soorten. Sommigen zijn wel meer dan tachtig jaar oud en de druiven worden met de hand geplukt. Oude ploegen en ezels worden gebruikt om het land te bewerken. Het geringe gebruik van sulfiet, het achterwege laten van bestrijdingsmiddelen en het laten rijpen in eiken vaten en in amforen van klei en beton leidt tot geweldige pure en bijzondere smaken. Het is de leistenen bodem in combinatie met de hoge kwaliteit druiven en de liefde voor het vak van Rosillo die iets unieks voortbrengt.

Viduenos de Sedella 2019

Sedella Vinos – Viduenos de Sedella 2019

In amforen en betonnen kruiken gerijpte wijn. Heel oude druivenstokken op zeer steile hellingen op 800 meter hoogte met een leistenen bodem. In de neus bloemen en tropisch en steenfruit (perzik, ananas) en in de mond aroma’s van mineralen, frisse zuren en hinten van sherry! Fantastische aardse, droge witte wijn. Verrassend voor bij vis, schaal- en schelpdieren, oosterse gerechten en milde kazen. Absolute topper (prijswinnaar) in het hogere segment

ONZE PRIJS
€17,75

PRODUCENT
Sedella Vinos

SMAAKTYPE
Droge witte wijn met aroma’s van tropisch en steenfruit, muskaat, mineralen en sherry

ALCOHOL
13%

DRUIVENRAS
Moscatel

REGIO/STREEK
D.O. Sierras de Malaga

LAND
Spanje

OOGST
2019