Sedella Vinos (Sedella)

In het Axarquia-gebergte ten oosten van Malaga ligt een klein dorpje genaamd Sedella. Dit afgelegen pueblo blanco met enkele honderden inwoners biedt de perfecte plek voor ongelofelijk lekkere wijn.

Ervaren wijnmaker Lauren Rosillo, chef bij wijnhuizen in Rioja, Rueda en La Mancha, besloot ruim tien jaar geleden om eigen wijn te ontwikkelen van hoogstaande kwaliteit. Dit persoonlijke project levert drie bijzondere wijnen op die middels een combinatie van moderne en ouderwetse technieken worden gemaakt.

Op de steile hellingen op 800 meter hoogte groeien wijnstokken van de Romé druif, Garnacha en andere inheemse soorten. Sommigen zijn wel meer dan tachtig jaar oud en de druiven worden met de hand geplukt. Oude ploegen en ezels worden gebruikt om het land te bewerken. Het geringe gebruik van sulfiet, het achterwege laten van bestrijdingsmiddelen en het laten rijpen in eiken vaten en in amforen van klei en beton leidt tot geweldige pure en bijzondere smaken. Het is de leistenen bodem in combinatie met de hoge kwaliteit druiven en de liefde voor het vak van Rosillo die iets unieks voortbrengt.

Sedella Vinos – Sedella

Kort op hout gerijpte wijn. Druiven, voornamelijk van inheemse soorten afkomstig van rond 1940 aangeplante wijnstokken. Prachtige karaktervolle en complexe wijn. Diepe donkerrode kleur en intense fruittonen met mooie tannines en smaakvolle zuren. Stevige body. Geweldige wijn voor bij gegrild vlees, sauzen, barbecue, kruidige gerechten en krachtige kazen.

ONZE PRIJS
€19,95

PRODUCENT
Sedella Vinos

SMAAKTYPE
donkerrood en zwart fruit zoals pruim en granaatappel, toast, ceder

DRUIVENRAS
Rome en oude inheemse soorten

REGIO/STREEK
D.O. Sierras de Malaga

LAND
Spanje

OOGST
2016

Sedella Vinos – Viduenos de Sedella

In amforen en betonnen kruiken gerijpte wijn. Heel oude druivenstokken van zeer steile hellingen op 800 meter hoogte. Leistenen bodem. In de neus bloemen en tropisch fruit (perzik, ananas) en in de mond tonen van mineralen en frisse zuren. Heerlijke aardse en droge witte wijn. Verrassend voor bij vis, schaal- en schelpdieren, oosterse gerechten en milde kazen.

ONZE PRIJS
€16,50

PRODUCENT
Sedella Vinos

SMAAKTYPE
Wit en geel fruit, muskaat, mineralig, droog

DRUIVENRAS
Moscatel

REGIO/STREEK
D.O. Sierras de Malaga

LAND
Spanje

OOGST
2018

Sedella Vinos – Laderas de Sedella Anfora

In amforen gerijpte wijn. De druiven zijn van wijnstokken op steile hellingen op ca. 800 meter hoogte, met de hand geplukt. Bijzondere kruidige smaak met donkerrood fruit en tonen van mineralen. Heerlijke wijn voor bij vlees, kazen of gewoon als borrel.

ONZE PRIJS
€14,95

PRODUCENT
Sedella Vinos

SMAAKTYPE
Donkerrood fruit, mineraal, kruidig, fris

DRUIVENRAS
Rome en Garnacha

REGIO/STREEK
D.O. Sierras de Malaga

LAND
Spanje

OOGST
2016